Холандски университети търсят български студенти

0
Карина от Русе каза, че нейните съученици вече коментират кой накъде се е насочил да учи
Карина от Русе каза, че нейните съученици вече коментират кой накъде се е насочил да учи Видео: БНТ

Заради предстоящото излизане на Великобритания от Евросъюза, се увеличава интересът на младите хора към възможностите за обучение в холандски университети.

Това стана ясно при представянето им в Русе. Българските ученици са привлечени и от възможността да ползват изгодни студентски кредити, предава БНТ.

Русенката Карина Влахова е в дванайсти клас на Гимназията по европейски езици. Казва, че сред нейните съученици вече се коментира кой накъде се е насочил да учи.

Карина Влахова
„Самото образование в Холандия предоставя много възможности, голяма реализация, то е много достъпно за всички европейски ученици. Просто се интересувам от тях и искам да получа по-подробна информация.

В момента интересът към реномираните университети в Холандия расте, защото в рамките на Европейския съюз има тенденции, които пренасочват вниманието на младите хора.

Милена Генчева – управител на фирма-представител на холандски университети
„В момента – заради Брекзита-е много несигурна ситуацията в Англия и много деца ще бъдат насочени към Холандия. Едновременно с това Дания, която беше също една от държавите, към която нашите студенти имаха интерес, съкрати своите програми за обучние на английски с 25 на сто."

Експертите в консултантската фирма, която подпомага кандидатстването в холандски университети, също са завършили там.

Милена Генчева – управител на фирма-представител на холандски университети
„В момента сме общо 6 момичета-всичките сме учили в Холандия, в различни университети... Изключително много се радваме когато имаме ученици, които са заминали за Холандия, били са студенти там и се връщат, за да осъществят мечтите и кариерата си България.”

Докато се срещат с бъдещите студенти, на консултантите им се налага да „развенчават” различни митове. Като напремер, че да кандидатстваш в Холандия трябват отлични оценки. За университетите е важно не каква е дипломата на ученика, а неговата мотивация да избере конкретна програма.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари