Обновеният Градски стадион се превърна в блато

2
Теренът, на който футболистите от Дунав играят домакинските си мачове от Първа лига, е в повече от трагично състояние
Теренът, на който футболистите от Дунав играят домакинските си мачове от Първа лига, е в повече от трагично състояние Видео: btv.bg

Само 4 месеца след обновяването си, градският стадион в Русе има нужда от спешен ремонт.

Съоръжението беше реновирано и предвидено да приема мачове на местния "Дунав", който преди година се завърна във футболния елит на България. В момента обаче футболистите на "драконите" и техните съперници трябва да се справят с изсъхналата трева, липсващите чимове и прокъсната мрежа, която се появява под терена, показва btv.bg.

От общината са категорични, че състоянието на игрището е под всякаква критика. Те увериха, че са пратили 3 протестни писма до спортното министерство.

"Целият терен е направен грешно! Въпреки големите усилия, които полагаме за поддръжката му, той не е в това състоянието, в което трябва да бъде", разкрива директорът на "Спортни имоти" - Русе Веселин Богданов.

Футболистите на "Дунав" и техните съперници пък са пряко засегнатите от лошото състояние на съоръжението.

"Как го направиха? Кой го направи? Някой трябва да поеме някаква отговорност за това нещо.. Стана по-лошо, отколкото беше преди. Не знам дали ще издържи изобщо. Добре, че не валят дъждове, иначе не знам какво ще стане", заяви Мирослав Будинов.

От общината обясниха, че стадионът е все още в гаранция и нямат право самосиндикално да предприемат ремонти. Договорът с изпълнителите на реновирането е сключен от Министерството на младежта и спорта и с на стойност 1 млн. евро.

За подмяна на настилката пък ще са нужни около 20 дена, което означава, че "Дунав" отново ще трябва да домакинства извън Русе, както прави през миналия сезон.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари