В Русе гостува изложба на съвременна фотография от цял свят

0
Идеята за създаване на интернет платформата, която да предлага он лайн конкурси във всички сфери, е на русенеца Васко Василев
Идеята за създаване на интернет платформата, която да предлага он лайн конкурси във всички сфери, е на русенеца Васко Василев Видео: БНТ

В Русе показват за пръв път творбите на победителите в международния онлайн конкурс „ВИПА-2016 – Фотограф на годината”.

Автори от 12 държави, включително от Нова Зеландия и Бангладеш, са се включили в първото издание на конкурса, който е в 6 категории.

В изложбата може да се види емблематичният фар на Ахтопол - № 1 в категория „Снимки от България” на Веселин Атанасов. По време на заснемането, морска вълна отнесла фотоапарата и статива на автора, разказва неговият колега Генчо Петков. Петков е от Велико Търново, член на Световната федерация за фотографско изкуство, в он лайн конкурса е спечелил приза „Фотограф на годината” с три отличени творби, сред които Велико Търново през зимата.

Генчо Петков – фотограф
„Търново е много красиво в това синьо време привечер – синият час, тази студенина на снега и тук- там някое светещо топло прозорче. В интерес на истината беше много студено, замръзна ми едната батерия по време на едната снимка – те са доста дълги като художественост – около 4-5 минути продължава една експонация, но имах резервни в джоба и продължих.”
Васко Василев – директор на конкурса
„Наистина това са много качествени фотографии. Разликата между на живо и през компютъра е доста голяма и доста приятно е да се видят на живо.”

Идеята за създаване на интернет платформата, която да предлага он лайн конкурси във всички сфери, е на русенеца Васко Василев.

Васко Василев – директор на конкурса
„Това е интересното в интернет платформата – победителят не се определя от 1-2 души, това е комплексна оценка от хиляди потребители и от 9-членно международно жури – всичко е прозрачно.”

Изложбата в Русе ще остане в Художествената галерия две седмици, а от 1 септември конкурсът ще бъде отворен за нови регистрации.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари