Извънредна проверка в "Монтюпе"

1
При извършване на проверката всички вентилационни отвори и врати на Хале 3 са били затворени
При извършване на проверката всички вентилационни отвори и врати на Хале 3 са били затворени Видео: Кис 13

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе извършват извънредна контролна проверка в "Монтюпе".

Тя е продиктувана от сигнали за неприятни миризми на бакелит, кабели и пластмаса в централните части на Русе.

Дежурният екип, извършил обходи в районите на сигналите не е потвърдил наличие на миризми, тъй като посоката на вятъра е била променлива. При проверката на производствената площадка на предприятието е установено, че всички вентилационни отвори и врати на производствено Хале 3, са затворени. При преглед на техническата документация не е установено и наличие на отклонения от нормалния производствен процес.

Представени са изисканите от Екоинспекцията с предписание от предходни проверки записи за отваряне на вратите на халето. На дружеството е дадено ново предписание ежедневно да изпраща писмена справка за отваряне и затваряне на вратите на Хале 3, с цел недопускане разпространението на миризми при осигуряване на естествена вентилация на работната среда.

В момента дружеството е в процедура по преценяване необходимостта от оценка за въздействие върху околната среда за реконструкция на аспирационните системи на производствената площадка.

Данните за нивата на атмосферните замърсители от трите пункта в Русе не показват превишения на пределно допустимите концентрации по следените показатели.

Проверката в предприятието продължава.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари