Вандали заляха с боя детска площадка в Русе

0
Щастието на малчуганите в квартал „Здравец“ е помрачено след грозната постъпка
Щастието на малчуганите в квартал „Здравец“ е помрачено след грозната постъпка Видео: TVN

Детска площадка в квартал „Здравец“ в Русе осъмна залята с боя.

За неприятния случай ни сигнализира читателка на Dunavmost.bg преди 2 дни.

Разтревожени родители от квартала коментираха, че не веднъж са ставали свидетели на подобни действия на малолетни „вандали“. Вандалите не са пожалили нито една от детските занимавки, всичко – люлки, пързалки и т.н. е „минало под ножа“, алармира TVN.

Сигнал за залятата площадка между блоковете „Иван Кръстев“ и „Лайпциг“ бил подаден от хората още преди три дни.  Живеещи в района разказаха, че са били много щастливи, когато площадката станала факт преди 3 години. От дни обаче, радостта им е помрачена.

Според Румяна Петкова, доста хора я ползват. Сега обаче децата няма как да си играят тук. Ирена Йорданова е майка на двегодишния Калин. В момента малкото момченце не може да се радва на люлките, а пързалките  ползва само за писти на своите колички. Майката разказва, че е ставала свидетел на подобни прояви и на други площадки в квартала.

След сигнал от ТВН в Община Русе, оттам заявяват, че се опитват да се преборят с вандализма, разчитат на полицията, но най-вече на съзнанието на хората. Хората от квартала разказват, че често засичат младежи на площадката, въпреки че тя е за малки деца. Това се случвало  най-често в късните часове. Остава въпросът дали контролът, който налага община Русе е достатъчен, за да се опазят площадките за русенските деца, за всяка от които са броени 30 000 лева.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари