Неизвозени отпадъци застрашават здравето на русенци

0
Живущите на улица "Табия" се оплакват, че вече повече от 2 месеца никой не изчиства сметището пред домовете им
Живущите на улица "Табия" се оплакват, че вече повече от 2 месеца никой не изчиства сметището пред домовете им Видео: Кис 13

Русенци, които живеят на улица "Табия" се оплакаха, че повече от два месеца не са идвали да изчистят сметището пред домовете им.

Мястото било обособено от предишната фирма за изхвърляне на отпадъците от домакинствата. Нямало проблем, тъй като боклуците били събирани редовно с лопати и товарени на камион. Сега друга фирма има грижата да поддържа чистотата в района, предаде КИС 13.

Хората твърдят, че идвали много рядко за боклука, който се трупал бързо, тъй като домакинствата не разполагат с кофи за отпадъците. Заради разлагащите се боклуци, те се притесняват че може да тръгнат зарази.

На живущите в района им обяснили, че техниката не можела да влиза вътре, за да вземе боклука.

Те недоволстват, че и от съседни махали отивали при тях да си хвърлят боклука, въпреки че разполагали с кофи  за отпадъците. Където имало контейнери, фирмата минавала всяка седмица, за да събира боклука.

По думите на хората, са им обещали още няколко контейнера, за да има къде да си хвърлят боклука, сметището на улица "Табия" най-вероятно ще бъде закрито.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари