Режат масивно дърво за да "цъфне" една Лафка

5
Интегриран градски транспорт, но към "Лафка"
Интегриран градски транспорт, но към "Лафка"

Русенска се възмущава, че е отрязано едно масивно дърво, което пазило сянка на спирка на булевард "Мидия Енос" в Русе.

Първоначално хората живеещи в района са си помислили, че премахването на масивната черница е е заради плодовете и. Но след това се появява една Лафка и рекламно табло.

Това е провокирало Румяна Начева да изпрати сигнал до редакцията на Dunavmost.bg.

Представяме ви писмото на г-жа Ненчева без редакторска намеса:

"На нашата спирка, "Мидия Енос" преди 2 седмици, отрязаха масивна, здрава черница, която пазеше сянка и на спирката, и на детската площадка.

Чудехме се защо са я отрязали, и решихме, че е заради плодовете, които падат и замърсяват, може би.

Спирката остана открита и неизползваема през слънчевите часове на денонощието... Вчера се появи и Лафка -та... Пак, както и рекламното табло, по посока на идващите превозни средства.....Спирката пак става неизползваема, защото няма как да видиш идва ли автобуса, нито шофьорите виждат, има ли хора на спирката и си преминават..

Оказва се, че градският транспорт в Русе не е интегриран към гражданите, а към Лафка. Поне кмета и екипа му, правилно да бяха написали, не "Интегриран градски транспорт", а "Дезитенгриран градски транспорт и интеграция на Лафка"

Мисля,че е време да се сезират, някои други служби,щом кмета така нагличко се надсмива над гражданите!

Нека се проведе разследване ,какви са тия вече олющени и ръждясали спирки.Явно, не са спазени технологичните изисквания за покритието на метала на спирките! Да се потърси отговорност, защо са платени пари на фирмата производител за некачествена работа?

Защо липсва контрол от общината,къде и как се поставят лафките? Спазва ли се разписанието на автобусите? Продават ли се билети след края на чиновническото работно време? Спазва ли се ИНТЕРВАЛА между автобусите по една линия,като проверката обхване от първи до последен курс!

Обикновено,последните курсове не винаги се изпълняват,а след работното време на общинарите, се пропускат курсове, като се правят между 2 курса, 1 междинен и това разбира се, не е отразено в разписанията..

Нещата в градът ни ще започнат да се оправят само тогава, когато покажем непримиримост, инат и търсене на отговорност, ако се наложи в съд и Европейски институции. Но...стиска ли ви?

Имате ли кураж да се опълчите или ще продължим с апатията и овчата програма?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари