С 20 стотинки увеличават водата в Русе?

0
Акумулираните средства ще бъдат използвани за подмяна на водопроводната и канализационната мрежа в региона
Акумулираните средства ще бъдат използвани за подмяна на водопроводната и канализационната мрежа в региона Видео: БНТ Русе

С 20 стотинки да се увеличи цената на вода от 1-ви януари 2017 година предлагат от ВиК Русе.

Акумулираните средства ще бъдат използвани за подмяна на водопроводната и канализационната мрежа в региона, за да се подобри качеството на водата и на услугите, съобщава БНТ Русе.

За ремонти и подмяна на водопроводната и канализационната мрежа от ВиК Русе за тази година са предвидили милион и двеста хиляди лева.

Сумата обаче е недостатъчна - в голямата си част инсталациите са на по 50 години, което оказва влияние на качеството на водата и трупа загуби от над 40%. Затова от ВиК Русе са предложили на Комисията по енергийно и водно регулиране 5-годишен бизнес-план.

Инж. Сава Савов – управител на ВиКРусеАсоциацията е поела ангажимент за 15 години инвестиции в размер на 38 млн лв. Това значи 1/3 от тези инвестиции трябва да ги направим през този период на бизнес-плана и тези инвестиции са свързани основно и само с подмяната на ВиК инфраструктурата.”

Средствата за изпълнението на проекта трябва да бъдат акумулирани от увеличението на цената на водата с 20 стотинки от следващата година. Русенци одобряват идеята, но са скептични. Даниел Драгнев: „Ако парите се вложат за ремонти, добре. Но по принцип те не правят нищо, само увеличават.”

От водоснабдителното дружество казаха, че подготвят проект, с който да кандидатства по европейски програми за обновяване на ВиК системата, за да могат да обхванат повече населени места в областта.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари