Ще се намери ли кой да направи подземния паркинг зад Доходното здание?

0
ПРОВАЛЕНА ПОРЪЧКА
ПРОВАЛЕНА ПОРЪЧКА Видео: КИС 13

Провали се първият опит за обявената обществена поръчка от община Русе за доизграждане на подземния паркинг на доходното здание.

Причината за това е че единственият кандидат за изпълнението на поръчката не внесъл в срок липсващите документи при отварянето на офертата. Ставало дума за заверено копие на договор за създаване на обединение на две фирми, както и оригинал на банкова гаранция за участие в поръчката. Тъй като в единствената подадена оферта липсват изискуемите документи, е налице основание за прекратяване на процедурата. От общината уточниха, че най-вероятно поръчката ще се пусне отново.

Потърсихме за коментар заместник кмета Димитър Наков, който обеща утре да направи разяснение относно мерките, които трябва да се вземат, за да не се провали отново обществената поръчка. 

Припомняме, че според нея за 90 дни трябваше да бъдат изпълнени строително-монтажни работи за обособяването на обществен паркинг, като първи етап от бъдещ Търговско–административен комплекс.До момента са изпълнени в груб строеж до кота "нула" подземните нива на комплекса и двупосочната рампа към тях.

Според проекта паркингът ще е на две нива за 60 места.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари