Първи кадри от катастрофата на пътя убиец

2
Кола и ТИР се удариха малко преди разклона за село Иваново
Кола и ТИР се удариха малко преди разклона за село Иваново

Тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил затвори тази вечер пътя Русе - Бяла.

При инцидента са пострадали двамата шофьори, които са откарани в болница. По-тежко е състоянието на водача на лекия автомобил, който при удара е изхвръкнал на пътя, предаде БГНЕС.

Сигналът е подаден около 18:20 часа, а инцидентът е станал малко преди разклона за село Иваново, в посока Бяла, на прав участък, забранен за изпреварване.

ТИР с румънска регистрация, по все още неясни причини, е навлязъл в насрещното платно и се е ударил в лек автомобил „Фолксваген“. При удара водачът на камиона е изгубил управление, продължил е напред към нивите и е последвал втори удар в крайпътно дърво. То е било изкоренено, а камионът се е преобърнал странично. При сблъсъка шофьорът на леката кола е изхвърчал от автомобила, който се е забил в храстите, а предницата му е буквално помляна.

На мястото са изпратени две линейки, полиция и пожарна. Двамата водачи са откарани в русенската болница. Заради инцидента пътят бе затворен за ТИР-ове, а леките автомобили бяха пренасочвани по обходен маршрут.

Огледът на разследващите полицаи продължи с часове, а платното бе осеяно с разпилени части. При удара резервоарът на ТИР-а е бил пробит и има разлив на нафта, която ще бъде почистена след изтеглянето на превозните средства. Причините за катастрофата тепърва ще се изясняват.

Старши инспектор Стилян Станев от Пътна полиция-Русе, заяви, че тъй като ударът е станал в резервоара на самия товарен автомобил, има разлято гориво от товарния автомобил – нафта. Мястото е обезопасено от служители на пожарна безопасност.

След приключване на огледа на местопроизшествието и изтегжлряне на автомобилите ще бъде почистено от служители на агенция Пътна инфраструктура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари