Онкологичният център в Русе получи дарение

2
Кампания събра средства за дефибрилатор, който ще замени морално и физически амортизираната животоспасяваща техника, с която в момента диспансерът разполага
Кампания събра средства за дефибрилатор, който ще замени морално и физически амортизираната животоспасяваща техника, с която в момента диспансерът разполага Видео: TVN

За по-малко от година организирана от Ротари клуб Русе и Ротаракт клуб Русе кампания събра средства за закупуване на дефибрилатор за Комплексния онкологичен център.

Апаратурата вече е поръчана и се очаква да пристигне до две седмици. Тя ще замени морално и физически амортизираната животоспасяваща техника, с която в момента диспансерът разполага, предава TVN.

Случайно или не, кампанията започва през юли миналата година, на датата, на която се отбелязва Денят на доброто.

Искахме да възродим Доброто, да покажем, че русенецът е добър човек. Апаратурата ще служи на КОЦ – Русе и околните градове. В рамките на 8 месеца, ние правихме различни мероприятия, на които да събираме пари. Новината е, че вече събрахме парите. Сумата е около 2000 лева в урната на кампанията, получихме 4000 лева единично дарение и така 8000 лева станаха факт“, разказа Надя  Русева.

В осъществяването на инициативата се включват частни лица и различни организации. С няколко акции, включително спортни турнири, те събират необходимите средства за закупуване на апаратурата. Тя ще бъде мобилна и ще може да се използва не само в самото лечебно заведение, но и в линейката на диспансера. На инициаторите на кампанията помогнала и фирмата производител, която направила отстъпка от цената.

На 12 май инициаторите ще осъществят друга инициатива – разпродажба на употребявани дрехи. Все още не са решили за какво точно ще изразходват парите, но са уверени, че благородна кауза винаги ще се намери. Дрехите и вещите се събират на адрес „Тулча“ 15. Всеки който желае може да занесе там запазени дрехи, чанти и играчки, а събраните средства ще отидат за новата кауза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари