Откриват модерен център за обучение на деца в бившата гимназия по зърнопреработване

0
А бившият дом на учителя стана общинска собственост
А бившият дом на учителя стана общинска собственост Видео: КИС 13

Община Русе стана собственик на бившия Дом на учителя.

Сградата не се използва от близо 10 години. Тя е в много лошо състояние и се нуждае от основен ремонт, за който са необходими значителни финансови средства.

Помещенията са с изронени мазилки, а дървената дограма е силно износена и деформирана. ВиК, отоплителната и електрическата инсталации се нуждаят от подмяна. Част от фасадата на сградата  е с паднала мазилка и отчупени орнаменти.

Домът на учителя е със статут на архитектурно - строителна недвижима културна ценност. От Регионалното управление на образованието са разработили проект за реконструкция и укрепване на административната сграда. Сега, след като Общината придоби имота, се очаква той да бъде изпълнен съгласно техническото задание. Предвижда се Домът на учителя да стане център за младежки дейности в сферата на науката, образованието и изкуството.

Общинските съветници обсъдиха предложението да се предостави безвъзмездно за управление част от бившата гимназия по зърносъхранение за нуждите от спортни бази.

Предвижда се част от бившата гимназия да стане модерен център за обучение по безопасност на движението на деца и младежи.

Предложението бе прието с 46 гласа "за" и един въздържал се.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари