Искат промени в условията за репатрирането на автомобили в Русе

0
Трябва да бъде ясно кога един автомобил следва да бъде репатриран и каква цена трябва да плати нарушителят за това
Трябва да бъде ясно кога един автомобил следва да бъде репатриран и каква цена трябва да плати нарушителят за това Видео: КИС 13

Промени в наредбата за условията за репатрирането на неправилно паркирали автомобили искат общински съветници в Русе.

Според тях, някои текстове не са еднозначни и предполагат тълкуване, което е предпоставка за създаване на конфликти между служителите и шофьорите.

Очаква се предложенията за изменение на наредбата да се разгледат на заседанието на Общинския съвет през март.

Най-спорният текст се отнася до условията при които едно превозно средство се смята за репатрирано. Според шофьорите, това не ставало ясно от наредбата и се стигало до конфликтни ситуации.

Припомняме ви случай, който показахме в новините ни в края на септември миналата година, когато собственик на автомобил заплатил цялата такса от 40 лева за репатриране въпреки че се появил на мястото преди тръгването на паяка, пише Кис 13. 

Румен Христов гражданин се свързал с общинския съветник Иво Пазарджиев, който предлага промени в наредбата, за да се изчистят спорните текстове. Едно от предложенията предвижда да се заплати само половината такса ако водачът се появи до вече натоварения автомобил при положение, че паякът още не е тръгнал. Според Иво Пазарджиев по този начин ще се създаде възможност да бъдат генерирани повече средства в общинския бюджет, които могат да бъдат използвани, както за ремонти на съществуващите репатриращи автомобили, така и за закупуване на нови.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари