Митко Кунчев: Няма ясни критерии за закриване на паралелки

1
Защо г-н Кунчев е разтревожен - за качеството на учениците или за броя на парите, които ще бъдат по-малко пита Росица Георгиева
Защо г-н Кунчев е разтревожен - за качеството на учениците или за броя на парите, които ще бъдат по-малко пита Росица Георгиева Видео: КИС 13

Предлагат приемът в русенската математическа гимназия да бъде съкратен от 5 на 4 паралелки.

Причината е, че по данни на Регионалното управление на образованието не достигат 600 деца, за да бъдат удовлетворени на 100% заявките от училищата. Това налага съкращаване на 20-тина паралелки, за да могат в някои професионални гимназии да се разкрият нови по заявки на бизнеса.

По този начин от подадени 26 паралелки от 8-те профилирани училища, само на математическата гимназия, "европейските езици" и "Възраждане" ще бъде намален приемът с една паралелка.

Засега заради съкратените паралелки реакция има единствено от математическата гимназия. Според директора Митко Кунчев, това не ставало по ясни критерии.

Докато приемът в профилираните гимназии ще бъде намален само с 3 паралелки, в професионалните от заявените 43 – трябва да станат 31.

Предстои предложеният прием за следващата учебна година да бъде съгласуван с Общината. След това ще бъде изпратен в Министерството на образованието за окончателно одобрение.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари