"Кмета" е трябвало да очисти Чикагото

0
Поръчката е 25 хиляди евро на затворник в Белене
Поръчката е 25 хиляди евро на затворник в Белене Видео: bTV

Издирваният Венцислав Ангелов – Чикагото: В Испания съм от 1 година

От прокуратурата обясниха, че досега не са получавали информация от испанските власти, че той е открит или задържан, предава bTV.

Издирваният от националните власти и Европол Венцислав Ангелов - Чикагото, влезе в пряк контакт с българските медии. Той обвини МВР и прокуратурата, че не си вършат работата и не търсят издирвани лица.

От прокуратурата обясниха, че досега не са получавали информация от испанските власти, че Венцислав Ангелов е открит или задържан на тяхна територия. 

Венцислав Ангелов изчезва през 2015 г., малко след като се кандидатира за кмет на Русе. Тогава излиза информацията, че той е с влязла в сила присъда за трафик на наркотици.

До днес, когато започна да се свързва с българските медии и обясни, че живее в Испания от 1 година. 

„Аз съм тук, в Испания, защото много бързо и много лесно службите установиха, че аз съм осъден под политически натиск и репресия, оказана от две политически фигури в България. Между другото, информацията, която ви давам е абсолютно оперативна и службите в МВР много добре знаят за какво става въпрос”, каза Ангелов пред bTV. 

“Независимо че ме осъдиха поръчково, те са готвили моето физическо ликвидиране и службите в МВР и ДАНС са прихванали телефонни разговори за организиране на моето физическо елиминиране в затвора в Белене. Поръчката е 25 хиляди евро на затворник, който излежава 20-годишна присъда за убийство с прозвището Кмета. Той е трябвало да изпълни тази поръчка”, твърди още той.

По думите му информацията е получил от службите на МВР и е подал сигнал до главния прокурор. От прокуратурата не потвърдиха тази информация.

Венцислав Ангелов е обявен за европейско издирване от януари 2016 г. и оттогава европейските власти са длъжни, ако го открият, да предадат информация на българските си колеги.

Днес обвинението ни вече е изпратило искане до дирекция „Международно оперативно сътрудничество”, което трябва да поиска задържането му от испанските власти. 

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари