Ремонтират старите терминали на Дунав мост

0
Според плановете трасетата ще служат само за вход към България
Според плановете трасетата ще служат само за вход към България Видео: БНТ Русе

До месец ще бъдат готови новите терминали на Граничен пункт „Дунав мост“ при Русе, които с години бяха затворени и неизползваеми.

Строители вече са започнали да ремонтират пункта, след като държавата задели близо един милион и половина лева. Целта на преустройството е да се избегнат опашките на границата и да се подобри обслужването на товарните автомобили от страната и чужбина, предаде БНТ Русе.

На паралелния граничен пункт, който пустееше от години, тече усилен ремонт. Наложило се е частично премахване на монтираните преди 20 години метални конструкции за дезинфекция. Според плановете трасетата ще служат само за вход към България. За изход ще се използват сегашните терминали.

Ежедневно през граничен пунктДунав мост“ преминават над 800-те товарни автомобила, които влизат в страната ни. Още толкова напускат България в посока Европа. Заради засиления трафик ежедневно има километрични опашки от автомобили. Такава беше ситуацията и днес, но на румънска територия. Шофьори се оплакват, че са чакали повече от шест часа, за да влязат в България.

„Проблемът е с плащането на винетните такси. Бавим се от румънска страна най-много. Там е проблемът.“

„Безнадеждно е положението. Чакаме по пет-шест часа и повече.“

Според шофьорите обаче мерки трябва да се вземат не само от българска страна, но и от румънска, тъй като капацитетът на пункта не позволява по-бързо обработване на документите и преминаване на камионите. Новият пункт трябва да заработи в началото на следващата година.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари