Русенци се докоснаха до китайската култура

0
За трета поредна година в Русе се проведе фестивал на китайската култура
За трета поредна година в Русе се проведе фестивал на китайската култура Видео: БНТ Русе

Фестивалът на китайската култура в Русе събра за трета поредна година почитатели на екзотичната страна, които се включиха в работилница за китайска живопис и рязане на хартия, рисуваха татуировки и опитаха от традиционния чай.

Фестивалът на китайската култура в Русе с всяка изминала година става все по-мащабен и събира много хора, дошли да се докоснат до китайските народни носии, да присъстват на открита тренировка по бойни изкуства или пък да вкусят от традиционната храна, съобщава БНТ Русе.

Гл. ас. д-р Христина Соколова – организатор: „Целта на днешния празник е отново за трети пореден път да сближим българите и китайците и днес сме много щастливи, защото нашите студенти участват много активно.“

Мария Декова учи китайски език в Русенския университет от 2 години. Казва, че мечтае да го научи на отлично ниво, и ни уверява, че ще остане да се реализира в България.

Мария Декова – студент по „Европеистика и глобалистика“ в Русенския университет: Китайският език винаги е представлявал интерес за мен, защото, както всички знаем, Китай е една много добре икономически развита държава, която все повече се налага, и смятам, че китайският език ще ни е все по-необходим.“

В Русенската Алма Матер китайски език се преподава от 4 години в специалността „Европеистика и глобалистика“. В момента го изучават 25-има студенти. А Мария реши да демонстрира езиковите си умения пред камерата ни, като каза на китайски, че обича БНТ.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари