Управители на таксиметрови фирми искат промени за бусовете до 8 места

0
Според тях това е важно за клиентите в Русе, както и за големите групи от туристи, които посещават града
Според тях това е важно за клиентите в Русе, както и за големите групи от туристи, които посещават града Видео: БНТ Русе

Управители на таксиметрови фирми искат нови правила за бусовете до 8 места, които в момента не попадат в нито една наредба за превози.

Според тях това е важно за клиентите в Русе, както и за големите групи от туристи, които посещават града. Таксиметровите шофьори обаче не са съгласни, предава БНТ Русе.

Даниел Донев е управител на най-голямата таксиметрова компания в Русе, която разполага с близо 400 таксита. Казва, че е крайно време да се регламентират и бусовете до 8 места, тъй като това ще е по-изгодно за клиентите, които пътуват на големи групи. Защото ще могат да пътуват заедно, а не в 2 – 3 таксита. Освен това ще платят само за една таксиметрова услуга.

Даниел Донев – управител на най-голямата таксиметрова фирма в Русе„Те в момента са в безтегловност – не са нито към наредбата за автобусни превози, нито към таксиметровите. Да ни разрешат до 8 места. В цяла България този превоз е нерегламентиран – за бусове до 8 места. Ние искаме да бъде регламентирано, не искаме да сме извън закона.“

Шофьорите на таксита обаче негодуват, защото смятат, че разходите ще са повече от приходите.

„Не мисля, че ще е рентабилно, защото инвестицията ще е по-голяма, а клиентите ще са малко.“

Бонка Бойчева редовно пътува с такси, дори и извън България. Категорична е, че в Русе има необходимост от подобни бусове.

Бонка Бойчева: „Така ще бъде добре за нашия град. Практиката съм я видяла – в Турция, там бусчетата са основният транспорт. И ще бъдат много доволни хората.“

И затова управителите на таксиметрови фирми ще настояват пред автомобилната администрация това да се случи, защото, по думите им, клиентът винаги има право.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари