Читалището в Тетово отпразнува 110-годишен юбилей

0

На 11.11.2017 г. в село Тетово беше отбелязан 110 годишния юбилей от създаването на Народно читалище „Пробуда 1907”.

Сред гостите бяха народните представители от 19-ти МИР Русе г-жа Светлана Ангелова, д-р Андриан Райков, г-н Искрен Веселинов, заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев, кметът на село Тетово г-жа Невяна Атанасова, директорът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов, г-жа Мануела Симеонова, експерт от Регионален център „Читалища“ – Русе и член на Върховния съвет на Съюза на народните читалища в България, жители и гости на Тетово.

Г-н Колев изказа благодарност за възможността да бъде част от настоящия празник. Той приветства присъстващите и пожела здраве на читалищните дейци. Заместник областният управител изрази уважение и поклон пред тяхната дейност, защото пазят жива българската традиция за следващите поколения. Той подчерта, че читалището е притегателен център за хората от населеното място, тъй като то дава възможност за удовлетворяване на техните духовни и културни потребности.

Г-н Колев връчи поздравителен адрес на председателя на читалищното настоятелство г-жа Стефка Русева от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, в който се казва:

„... Нека ентусиазмът и отдадеността към популяризиране дейността на българското читалище, любовта към изкуството и традициите, както и стремежът за опазване на българщината бъдат Ваш постоянен спътник!

Годишнината, която отбелязвате е забележителна и вярвам, че посрещате този ден изпълнени с достойнство и удовлетвореност от постигнатите резултати...”.

Г-жа Русева беше удостоена с медал и грамота за активна читалищна дейност от името на председателя на Съюза на народните читалищата в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари