Дунав Русе грабна 3 медала от държавно първенство

0

С три медала се върнаха кадетите и кадетките на Дунав Русе от Държавното индивидуално първенство проведено в Горна Оряховица /28-30 април/.

В първия ден от шампионата се проведоха квалификациите. Иван Добрев, Александър Дончев и Милена Маринова бяха в групи по трима състезателя. В трудна група Добрев не успя да преодолее съперниците си и остана трети. Дончев бе водач на група, но бе неубедителен в първия си мач и се класира втори, което му даде право да играе в основната схема.

Милена Маринова също не показа 100% от възможностите си и се класира втора в групата.

В събота се включи и основната група от русенци – Огнян Тодоров, Ванеса Цонева и Ивон Кръстева.

Дончев загатна само за възможностите си и отпадна в първия кръг от схемата. Поставения под номер три Огнян Тодоров игра на приливи и отливи – това му стигна само за влизане в първите 16, където бе отстранен от Ефтимов /”Стоянстрой” Пловдив/. На двойки той си партнира с шампиона на сингъл – Мартин Петров от Монтана – където те завоюваха среброто. На финала те отстъпиха на Бекир/Сариев  /”Стоянстрой” Пловдив/.

При девойките преминалата квалификации Маринова бе спряна от шампионката на Млад Олимпиец до 12 г. Мутлу от “Юнак” Ардино. Отново русенката не показа 100% от възможностите си.

Поставената Ивон Кръстева загуби във втория кръг от Виктория Кехайова от ”Юнак” Ардино. Ванеса Цонева, също поставена загуби в третия кръг от Габриела Иванова  /”Стоянстрой” Пловдив/.

При смесените двойки Цонева си партнира със Стоян Зайков от Панагюрище, където те стигнаха до полуфнал и взеха бронз.

При двойки девойки Ванеса Цонева си партнира с Мария Сиракова от  /”Стоянстрой” Пловдив/. Те изиграха пълен брой срещи и стигнаха до финал. Ценна победа извоюваха над Илиева/Андронова от “Две Могили”, които са национални състезателки. На финала при 1:1 гейма те водеха с 10:8 над Калина Христова и Димана Николова от “Корабостроител 92″ Варна! Шанса не бе на тяхна страна и пропуснатата възможност да поведат им коства и титлата.

Всички участници в първенството са подготвени от треньорите на УСШ Русе и Дунав Русе Петър Петров и Стефан Лъвчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари