Автобусен шофьор ме заплаши, задето съм питал в колко часа е бил предишният курс!?

0

Русенецът Пламен Петков сподели в "Престъпни мисли - книга" огромното си разочарование от безхаберието на институциите в родния му град.

Публикуваме част от неговия коментар:

"Зима е. Идат избори, но въпреки това управляващите градовете и селата в България и тия на по-високите етажи не проявяват грам усърдие поне да залъжат електората, че нещо се прави за него.

И тъй като съм от Русе, ще наблегна повече на моя град. Ситуацията не е по-различна в почти всички останали селища.

Ходите на работа. Работите до късно. Транспорт няма! Последните автобуси и тролеи по зимното разписание са в 20.00 часа. През лятото в 21.00. В събота и неделя се движат през час. Жива мъка е да стигнеш от точка А в точка Б в нашия град.

И автобусите… просто нямам думи. Тенеке, захвърлено на боклука от немци, австрийци… Отношението на водачите им е под всякаква критика. Лично съм пускал жалба срещу един такъв, който си позволи да ме заплашва, задето съм питал в колко часа е бил предишният курс. Въпрос, чийто отговор дори не касае самия него, а негов колега.

Писах писмо до общината, в отговор ми заявиха, че са го препратили на фирмата. Същият си продължава да шофира в градския транспорт, само че вече не го слагат на тая линия. Преди да ме заплаши, слезе от автобуса и демонстративно седна на спирката. Извадих телефона, снимах празната седалка. Няма да ви отегчавам с повече подробности.

Нашият никакъв кмет не направи нищо. Вместо да увеличат заплатите на шофьорите на тролеите, те назначиха партийна прислуга на 1000 лв заплата, които дори от два-три месеца и не ходят на проверки.

Киснем по спирките, мръзнем, вали ни дъжд. И те едни спирки… Не пазят ни от дъжд, ни от сняг, ни от жега, ни от студ. Жална ни майка. Но боли го дедовия кмета и общинските съветници. Те са на хранилка. Заплатата си тече. Далаверите от нагласените конкурси и те. Пак същите управляващи ще бъдат преизбрани с малки изключения.

Циганските гласове им стигат. Да, на циганите дават помощи за всичко, за което можете да се сетите. А за българите – брадва. Няма майчински, няма обезщетения за безработица. Циганите и без редовни документи ги получават. Чиновничките ги учат какво да направят.

Снимал съм лично автобусна спирка по време на дъжд. Никой не стоеше на нея, понеже беше невъзможно.

Мечтая да видя как кметът ще виси на същата или някоя друга един час през зимата или когато вали дъжд. Но той не ползва градски транспорт. Той ходи да връчва награди на талантливи българи, че да намаже и той от славата. Да го дават по медиите.

За разлика от него кметът на Бургас е осигурил на съгражданите си такива автобуси, че… все едно се намираме в друга държава. Красиви, удобни, нови, с климатик. Направо лукс. И заплатите в Бургас са по-високи, а цените по-ниски от тия в Русе. Няма място за сравнение.

Но София и Бургас не са България. Две седмици в редица селища наши сънародници стояха без ток в най-студеното време. А тия хора имат деца, възрастни родители. И хляб нямаха, че един човечец ходи с трактора си да докара хляб за цялото село.

Как тия хора ще имат стимул да гласуват на предстоящите избори?! Как ще имам аз и останалите русенци, които сме обект на подигравка и всекидневно унижение от страна на управляващите.

Три пъти съм напускал работа поради липса на транспорт. В жалбата срещу ненормалния шофьор бях писал и за липсата на превоз.

Вчера се качих в автобуса, а там студ на кутийки. Казах нещо по въпроса на стоящите до мен. По-късно по някое време попитах шофьора няма ли парно. С цялата си наглост си арогантност ми отговори нали ми казал да съм слезел и да съм вървял пеша или да се кача в колата си. Не бях чул изобщо да казва нещо, тъй като първоначално го изкоментирах само с околните двама души.

Трябваше вече да слизам и не можах да го сложа на място. Не си мълча, но не исках да си изтърва спирката, заради едно нагло копеле. Много е възможно той да няма никаква вина, ако има повреда, но не това е отговорът, който заслужавам като клиент.

Както и не това е отношението, което като гласоподаватели заслужаваме от кметове, депутати, министри.

И накрая, благодарим Ви, г-н кмете и господа общински съветници за грижата за общинска болница. Проявявате чутовен ентусиазъм да я напълните с пациенти, да се потрошим по заледените тротоари, да гледаме опикания и осран сняг и лед от уличните помияри, разнасящи зарази.

Господ да не ви дава да продължите мандата си и никога повече да не влезете в политиката. Вие изпълнихте със смисъл понятията безхаберие, некадърници и цървули. И с това ще останете в историята.

Снимката /по-горе - бел. ред./ е от 28.01.2017, а сняг не бе валяло поне от десет дена.

ПС: Мислех да напиша това като фейлетон, но ми писна да ни правят на маймуни. Понякога директно е най-добре. Т.н. елит е прекалено тъп и нагъл, прави се, че не става въпрос за него."

Източник: Престъпни мисли - книга
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари