Макарина от Ценово стана хит на празник на баницата във Върбица

0

Танцьорите от „Луди млади“ и „Танцова магия“ от Ценово се превърнаха във фотомодели за снимки с жители и гости в горнооряховското село Върбица.

Там се проведе петото издание на Празника на дрипавата баница и фолклорен фестивал. „Задължително условие, за да се участва в празника е, всеки състав да представи типична баница от района, откъдето идва“, разказа ръководителката на двете групи Камелия Леонова. Ценовските танцьори успяха да подготвят типичната за района макарина и ръчно точена домашна баклава. „Организаторите подредиха в изложба 180 баници от 37 населени места в страната. Всеки един от експонатите представляваше своеобразно кулинарно изкушение и можеше спокойно да се дегустира“ споделя Камелия Божкова. Макарината от Ценово стана хит на празника, десетки хора искаха да запишат рецептата. Любопитното е, че сред желаещите имаше не само жени, но и немалко мъже. Журито беше базапелационно в оценката си и присъди на ценовчани два приза - за „Най-вкусна баница“ и за „Най-добър майстор“.

В надпреварата на фолклорния празник, който няма конкурсен характер, се включиха 32 състава. Ценовските танцьори отново бяха на висота и заслужено спечелиха продължителни овации на публиката. След изпълнението им много от жителите на Върбица изявиха желание да си направят снимки за спомен с момичетата и момчетата от Ценово. Изпълнителите от „Луди млади“ и „Танцова магия“ отправиха покана към съставите да гостуват на фестивала „Ценово пее и танцува“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари