От безпомощно новородено до активно дете

0

За да бъдем пълноценни родители, ние трябва преди всичко да бъдем информирани.

Трябва да знаем какво да очакваме от нашето дете и за какво да следим. Шестата тема от поредицата на Лечебни заведения „Медика“ обедини няколко от предложенията на родителите, събрани в анкета. Лектор на  „Родителското кафе“, провело се на 25-ти април бе д-р Татяна Итова – специалист неонатолог и педиатър.

По време на лекцията гостите се запознаха с „Нервно-психическото развитие в ранна детска възраст“. Д-р Итова посочи най-важните моменти, които родителите трябва да наблюдават, също така представи действията, които детето започва да извършва, по месеци.

Втората част на лекцията бе посветена на митовете, разпространени сред майките например „с времето нещата ще се подредят от само себе си“. Съветът на лекаря, обаче е винаги, когато имаме съмнения относно здравето и развитието на детето да се консултираме със специалист - „Не се притеснявайте, че ще си загубите времето, защото при проблем, развитието на вашето дете може да се забави с години“. Д-р Итова представи и признаците на нарушения за отделните ключови периоди на израстването. 

Следващото Родителско кафе с тема „Закаляването през лятото“ ще се проведе на 30-ти май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари