Обучаваха учители как да работят с деца с интелектуални проблеми

2

Учители се обучаваха по проект Play2Do в Русе.

На 20 април 2018 г.  Център за Обучение и иновации   (EiCentre), София по покана и със съдействието на  Сдружение „Дунавска инициатива“ проведоха съвместно обучение на учители в ПЧСУ „Леонардо да Винчи“, Русе  в рамките на проекта Play2Do - Симулационно практическо обучение, насочено към обучаеми с интелектуални проблеми и техните обучители (№ на проекта - 2016-1-UK01-KA202-024613). Центърът за Обучение и иновации  е партньор в международния проект, а русенското сдружение „Дунавска инициатива“ е асоцииран партньор.

Семинарът отговаря на необходимостта от обучение на учителите по отношение на работата им с деца със специфични образователни потребности. Обсъдени бяха действия на учителите при работа с деца със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, дислексия, епилепсия, разстройство от аутистичния спектър и други състояния.

Представена беше дигиталната платформа Play2Do, на която учителите ще продължат обучението си онлайн. Те ще използват 3D имперсионната симултационна игра Play2Do, която е и най-атрактивният инструмент в курса на обучение, тъй като предлага решаване на казуси в дигитална среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари