Ангел Джамбазки подкрепя строежа на трети мост над Дунав при Русе

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров проведе работна среща с евродепутата г-н Ангел Джамбазки във връзка със срещата от есента между представители на държавната и местна власт от България и Румъния за изграждане на трети мост над река Дунав именно при Русе.

Идеята беше категорично подкрепена от г-н Джамбазки, поради все по-нарастващата роля на трансевропейските транспортни коридори VII и IX, увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе – Гюргево.

В този аспект двамата обсъдиха детайли относно организирането на предстоящ форум, в който да участват евродепутати от България и Румъния, които да застанат зад идеята. В следващите дни ще бъде уточнена и конкретната дата на инициативата.

Освен това бяха дискутирани и възможностите за ново райониране на страната и предимствата на Русе като административен център.

Повишаването на плавателността на река Дунав също беше обект на днешната среща, тъй като това би довело до засилване важността на речните пристанища и по-специално това на Русе, като едно от най-големите. Като пречка беше посочен ТЕЦ Черна Вода, който е разположен на територията на западната ни съседка Сърбия и намалява плавателността на реката през периодите от годината, когато нивото й е ниско. Г-н Джамбазки увери, че Европейската комисия води постоянни преговори със Сръбските власти за прекратяване на тази практика и най-вероятно до края на тази или началото на 2019 г. проблемът ще бъде решен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари