График за информационните дни на ОИЦ - Русе по общини

1

Областният информационен център – Русе започна от днес, началото на астромическата пролет,  традиционната си обиколка по общините в област Русе.

Въпреки снежното време екипът на центъра проведе първата от поредицата информационни срещи в Ценово.

Пред представители на общинската администрация, местния бизнес ( селскостопански или промишлен), както и на неправителствения сектор, експерти на ОИЦ говориха за възможностите, които оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони предоставят на тези целеви групи през 2018 година.

Управителят на центъра Камелия Махакян демонстрира пред заинтересованите участници новият електронен начин за кандидатстване по ПРСР 2014 – 2020 чрез платформата ИСУН 2020. Тя ги информира не само за важните технически особености на електронното кандидатстване, но и за специфичните изисквания, свързани с обявените вече за кандидатстване процедури по ПРСР.  Специфичното в случая е, че подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура.“, по която могат да кандидатстват селски общини, е разбита на 7 отделни процедури в зависимост от вида на инфраструктурата: улици, училища, детски градини, физкултурни салони, обществени пространства, спортна инфраструктура и енергийно обновяване на общински сгради, които предоставят обществени услуги. Специално внимание, като на модел, беше отделено на процедурата за строителство, реконструкция и рехабилитация на улици. 

Процедурата „Транснационални партньорства” по ОП „РЧР“  е друг акцент на информационния тур. Тя е част от координираната транснационална покана на ниво Европейски съюз за набиране на проектни предложения. Отворена е за широк кръг потенциални кандидати до 11 май 2018 г.

Прилагаме график на информационните срещи по общини:  

ОБЩИНА ЦЕНОВО

20 МАРТ 2018

11.00 ЧАСА

ОБЩИНА БЯЛА

22 МАРТ 2018

11.00 ЧАСА

ОБЩИНА БОРОВО

23 МАРТ 2018

11.00 ЧАСА

ОБЩИНА ДВЕ МОГИЛИ

26 МАРТ 2018

11.00 ЧАСА

ОБЩИНА ИВАНОВО

27 МАРТ 2018

11.00 ЧАСА

ОБЩИНА ВЕТОВО

28 МАРТ 2018

11.00 ЧАСА

ОБЩИНА СЛИВО ПОЛЕ

29 МАРТ 2018

11.00 ЧАСА

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари