Г-н Кмете, имате ли намерение да изпълните поетия от Вас ангажимент?

1

В Русе все още няма изградени пешеходни алеи.

За липсата на подходяща инфраструктура, която да използват гражданите и гостите на град Русе при своите разходки или придвижвания в страни от централната градска част, констатира за пореден път общинската съветничка от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Ивета Георгиева.

Същата е внесла питане към Кмета и неговата администрация относно лошото състояние в което се намират пешеходните алеи по бул. „Цар Освободител” в гр.Русе още в началото на 2016 година.

Ангажимента, поет от страна на градоначалника тогава е, че предвид установеното лошо техническо състояние на зоните, и пораждащият се конфликт между велосипедисти и пешеходци, ползващи новоизградените велоалеи,  следва в най-скоро време да започне поетапно обновяване на въпросната инфраструктура.

Две години по-късно все още очакваният ремонт не е започнал. Това кара Ивета Георгиева да зададе за пореден път въпросите, на които вече веднъж Кметът Пламен Стоилов е дал отговор, а именно - има ли градоначалника намерение да изпълни поетия ангажимент от 2016 г. през настоящата година и в какъв срок това ще се случи.

Отговорът следва да бъде предоставен на идната сесия на ОбС-Русе, която ще се проведе на 22 февруари 2018 година.

До Кмета На Oбщина Русе

Питане от Ивета Георгиева

общински съветник от групата

на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

На заседанието на Общински съвет – Русе, проведено на 25.02.2016 г. депозирах питане, във връзка с пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител” в гр.Русе. С Ваш отговор с изх.№06-01-21#1/24.02.2016 г. ме уведомихте, че предвид лошото техническо състояние на пешеходните алеи и пораждащия се конфликт между велосипедисти и пешеходци, ползващи новоизградените велоалеи сте взели решение да се започне поетапно обновяване на пешеходните алеи.

Към настоящия момент все още посочената в питането ми пешеходна алея по бул. „Цар Освободител” в гр.Русе не е ремонтирана и е в изключително лошо състояние, което принуждава пешеходците да използват велосипедните алеи, което създава предпоставки за инциденти.

Моите въпроси към Вас, госпожо Кмет, са следните:

  1. Имате ли намерение да изпълните поетия от Вас ангажимент през 2016 г.?
  2. Можете ли да се ангажирате със срок, в който ще бъде ремонтирана пешеходната алея по бул. „Цар Освободител” в гр.Русе?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и моля на него да ми бъде отговорено, както писмено, така и устно. Съгласно чл.38 от ЗМСМА орган на изпълнителната власт в кметството е кметът на кметството. В тази връзка действията му подлежат на контрол от страна на общинския съвет, каквато практика има в други общини в Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари