Какво е извинението на Общината, че "Паркстрой" Русе не работи пълноценно?

1

След "мащабните ремонти" в целия град какво следва?

С настъпването на пролетта идват новите ни -"стари" проблеми.

ПП "Възраждане‘‘ - Русе смята, че един от най-належащите проблеми е поддържането на тревните площи, паркове и гробищни паркове.

В момента за тревните площи в Русе отговаря "Вектор" ЕООД, а за гробищния парк ОП "Обреден дом" - Русе. Всеки вижда нехайството на тази частна фирма "Вектор".

Защо след като Общината има ресурса (ОП "Паркстрой") трябва да плаща излишни пари? Да не говорим за поддръжката на гробищните паркове. На всеки е ясно, че ОП "Обреден дом" - Русе не може да се справи, а и няма ресурсът да се справи с тези техни задължения. Ние като общество сме задължени да осигурим изпращане на нашите близки на едно достойно място. Не е редно гробищния парк да прилича на джунгла, а тревните площи и паркове в "града на свободният дух‘‘ да приличат на савана.

Всеки в близкото минало помни работа на ОП "Паркстрой‘‘ - Русе, как се поддържаха тревните площи и с каква техника разполагаха.

Ние от ПП "Възраждане" - Русе смятаме, че Общината трябва да се грижи за интереса на своите граждани и да разпределя паричните ресурси правилно в общинските предприятия, а не да ги насочва в частни ръце. Според нас е редно, ОП "Паркстрой‘‘ и ОП "Обреден дом‘‘ да се слеят за оптимизиране и по-добро качество на работа. Така ще се намалят разходите по тези дейност. Общината ще отговаря и управлява пряко, ще се използва техниката на ОП"Паркстрой‘‘,която залежава в гаражите и складовете, гробищният парк ще се изчисти от всякаква ненужна растителност.

Стига с тия шуробаджанашки фирми, на които се плащат луди пари, а Общината има всичко необходимо да извършва сама тези дейности.Така даже ще се плащат по-големи заплати на работниците, понеже българските шуробаджанашки фирми –плащат минимално, най-некачествената техника използват, не им е приоритет да се модернизират (понеже са сигурни в поръчката). Да се направи само една справка Общината колко пари е дала в ОП "Паркстрой‘‘ за техника?

Какво им е извинението на Общината, че ОП "Паркстрой‘‘ не работи пълноценно, а "Вектор" - да?

Време ни е за Възраждане!!!

ПП "Възраждане" - Русе 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари