Грейна Коледната елха в Ценово

0

Много нетърпеливи деца и техните родители се събраха в центъра на Ценово в очакване да грейнат светлините на коледната елха.

Тържеството за запалването на стотиците лампички започна с празнична програма, подготвена от Народно читалище „Христо Ботев“. Верният помощник Джуджето донесе писмо от Дядо Коледа, че по пътя към послушните малчугани от община Ценово, шейната се е счупила и е попаднал в плен на Ледената царица.

За да се освободи по-бързо от оковите, малчуганите трябваше да изпълнят седем благотворителни мисии. По заръка на белобрадия старец малки и големи изгледаха легендата за коледната елха. Постепенно добротата, благородството и коледният дух превзеха присъстващите на тържеството. Кметът на община Ценово д-р Петър Петров в празничното си обръщение изтъкна, че през следващите няколко години всички населени места от общината ще променят корено облика си.

„Нека да имаме и смелостта да си поръчаме на Дядо Коледа не само подаръци, но и по-стойностни неща, които не се купуват с пари – мир и благополучие на хората по света, добрина, обич и човешка съпричастност, приятелство и любов, професионални успехи, които носят радост на всички нас“, сподели в поздравлението си председателят на Общинския съвет Галина Георгиева.

След като коледния дух завладя изцяло пространството около украсената елха и мисиите приключиха успешно, Ледената царица освободи пленника си. Децата с грейнали от нетърпение очички посрещнаха Дядо Коледа, който щедро с пълни шепи раздаваше бонбони. Той пожела на всички жители в общината не само здраве и щастие, но в домовете им да има благоденствие през цялата година.

Група коледари наричаха за здраве и берекет. Момчета и момичета пяха и рецитираха в прослава на най-големия християнски празник. Изпълненията на „Танцова магия“ постепенно доближиха най-очаквания момент. След обратното броене грейнаха пъстроцветните лампички по празнично украсената елха. Смръщеното и мразовито зимно небе се озари от многобройните салюти на фойерверките. По инициатива на общинската администрация тази година не беше украсено специално доставено коледно дърво, а истинска елха, посадена преди много години пред бюст-паметника на Димитър Ценов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари