Детски рисунки освежиха атмосферата в русенския онкоцентър

0

Изложба от детски рисунки освежи атмосферата Комплексния онкологичен център в Русе.

Експозицията, която бе подредена днес е коледен подарък от ученици от гимназията с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ за пациентите на Онкодиспансера в Русе. По този начин малчуганите искат да изразят своята съпричастност към хората, които ще посрещнат празниците в болница, подложени на тежко лечение, пише TVN.

Това е първата част от инициативата на децата. Втората ще бъде в навечерието на Коледа. На 22 декември те зарадват онкоболните с  вкусни сладки и ще пеят коледни песни. По този начин малчуганите искат да изразят своята съпричастност към хората, които ще посрещнат празниците в болница, подложени на тежко лечение.

Сърдечно благодарим на учениците и преподавателите от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер”, че направиха петъчния декемврийски ден още по-слънчев и топъл за пациентите и служителите на Комплексния онкологичен център в града. Посещението и рисунките на децата допринесоха за по-благоприятна атмосфера и добро настроение за всички. Творбите им бяха окачени днес в няколко коридора на лечебното заведение и ще останат подарък за всички посетители и болнолежащи“ каза директорът на лечебното заведение д-р Камен Кожухаров.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари