Румънски фирми предлагат работа на русенци

0

Румънски фирми предлагат работа на потенциални кандидати от област Русе на кариерен форум в Русенския университет.

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев участва в регионална среща „Кариера в Румъния“.

Събитието се организира от Двустранната търговска камара БългарияРумъния, с активното съдействие на Областна администрация Русе, РУ „Ангел Кънчев“ и Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

В приветственото си слово заместник областният управител отбеляза, че се радва, че се провежда тази инициатива, която е плод на съвместните усилия и воля на организаторите. Изрази своята увереност, че участниците във форума ще вземат верните решения, ще споделят своите необходимости и възможности в областта на заетостта и пазара на труда. Не на последно място, г-н Колев засвидетелства отново категоричната подкрепата на държавата за провеждането на подобни начинания и в бъдеще.

В регионалната среща взеха участие още Йонел-Нинел Гаванеску, дипломатически съветник в Посолството на Румъния в Република България, Ивайло Маринов, първи секретар и търговско аташе към Посолството на Република България в Румъния, ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева и президентът на Двустранната търговска камара БългарияРумъния г-н Дору Драгомир.  

Целта на провеждащата се в Канев Център инициатива е осъществяване на контакт между потенциални кандидати за работа от област Русе и компании, ситуирани в Румъния, които търсят професионално подготвени кадри, които да се присъединят към техните екипи.

Повече от 15 различни позиции за работа са обявили фирмите-участници, като за част от тях има възможност за работа и от дома.

Президентът на Двустранната търговска камара България- Румъния – Дору Драгомир съобщи, че предстои провеждането на подобно събитие в Румъния, на което български предприемачи ще предлагат работа на местни специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари