Клуб „Бодри пенсионери“ от Долна Студена влезе в новия си дом

0

Повечето от членовете на клуб „Бодри пенсионери“ в село Долна Студена се включиха в освещаването на новия им дом.

Залата се оказа тясна, за да побере желаещите да се включат в празника. Новата база на „Бодри пенсионери“ е модерно обзаведена и разполага с всички удобства за приятно провеждане на срещи и сбирки. Клубът беше ремонтиран в изключително кратки срокове с активното съдействие на кмета на населеното място Николай Николов. Само преди два месеца в Долна Студена беше изградена структура на пенсионерската организация. Селото досега беше единствено в община Ценово, в което хората от третата възраст нямаха организация. За сметка на това, пенсионерите от Долна Студена вече разполагат с най-добре уредената клубна база. Вече в организацията членуват повече от 50 души.

По стар български обичаи всички гости бяха посрещнати с питка и шарена сол и закичени с китка здравец. Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на община Ценово д-р Петър Петров, кметът на селото Николай Николов и председателят на пенсионерския клуб Снежана Атанасова. Сред гостите бяха председателят на Общинския съвет Галина Георгиева и председателят на общинската пенсионерска организация Любен Атанасов.

Кметът на общината подари на пенсионерския клуб икона, осветена в Троянския манастир, с пожелания да закриля възрастните хора. Той зарадва „Бодри пенсионери“ като сподели, че Дядо Коледа вече е започнал да сглобява модерен телевизор, който ще пристигне в клуба в навечерието на големия християнски празник Рождество Христово.  Д-р Петров сподели, че ръководството на общинската администрация работи в името на хората и за превръщането на селата в по-добро място за живеене. За да не скучаят през свободното си време, членовете на „Бодри пенсионери“ получиха табла, шах и няколко тестета карти за игра. От името на служителите в кметството беше подарена кафе машина с обещанието напитките за възрастните да бъдат безплатни.

„Убедена съм, че тук вие ще създавате не само нови приятелства, но и ще споделяте радостни и тежки моменти от живота си, ще празнувате заедно, ще се веселите, ще танцувате и пеете. Желанието, с което започнахте да пишете историята на клуб „Бодри пенсионери“, е пример как всеки може да бъде полезен на обществото и себе си дори след края на активната трудова дейност“, сподели в приветствието си Галина Георгиева.

Изпълненията на Фолклорна група „Латинка“ повишиха емоционалния градус и внесоха много настроение на празника. И за да не нарушат стародавната българска традиция, след официалното откриване членовете на „Бодри пенсионери“ се събраха да се почерпят с лакомства, произведени от ръцете на баба и дядо, а сладката раздумка продължи с часове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари