Ученици от Ценово си припомниха правилата за движение

0

С образователни игри ученици от Ценово си припомниха правилата за движение.

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово с образователни игри отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В аулата на учебното заведение момичета и момчета станаха съпричастни към една от най-големите трагедии в съвременното общество – нестихващия травматизъм по пътищата. Решението на Асамблеята на ООН от 2005 година беше безрезервно подкрепено и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Участниците в срещата изгледаха два видеоклипа, свързани с безопасността на движението и пътнотранспортния травматизъм.

„Всяка седмица у нас при пътнотранспортни произшествия загиват повече от 15 човека. Над 150 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот“, подчерта в изказването си Камелия Божкова – обществен възпитател в МКБППМН.

Организаторите на срещата бяха подготвили и няколко образователни игри, с които за пореден път заостриха вниманието на учениците и ги призоваха да спазват стриктно правилата за движение.

В първия турнир съперниците трябваше на подредят пъзели от пътни знаци и да обяснят тяхното значение. Участниците бяха горещо аплодирани от своите съученици.

Вторият двубой изискваше изключително добра зрителна памет. На дъска бяха закрепени 16 пътни знаци на обратната им страна. Участниците трябваше да отварят картините по двойки, а печеливш стана Бранимир Каралашев, който отвори повече еднакви картини. 

Третото изпитание беше своеобразно решаване на тест като членовете на отбора трябваше да изберат най-подходящата дума за цялостното изграждане на текста.

В залата, където се проведе срещата, бяха подредени и тематични рисунки на учениците от всички класове, свързани с безопасността на движението. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари