В Румъния обсъдиха изграждането на нови мостове над Дунав

0

Днес приключи двудневното официално посещение на българската парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Димитър Главчев, в Румъния.

На него са обсъждани множество теми, касаещи двете съседни държави сред които реализирането на съвместни проекти, разширяване на парламентарния диалог, интеграцията на страните от Западните Балкани.

Заместник-председателя на ВМРО-БНД и народен представител от ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов бе част от делегацията, посетила съседна Румъния. Той казва, че е останал приятно изненадан от готовността на северните ни съседи да подкрепят изграждането на магистрала, свързваща Русе с Велико Търново.

„Съществуването на подобна инфраструктура е от интерес и за Румъния, тъй като много техни граждани пътуват към София или Атина и в този участък движението, както знаем е най-натоварено и опасно.“ – заяви Веселинов.

Той каза още, че сред темите, обсъждани в Букурещ е била и тази за по-добрата свързаност между нашите две страни и в тази връзка за изграждането на нови мостове над река Дунав. Като вероятни точки, в които се работи това да се случи, са посочени градовете Силистра, Никопол и Русе.

Народните представители се срещнаха и с българската общност в Букурещ, като се запознаха с проблемите, които те имат, а след това поднесоха цветя и пред паметниците на Васил Левски и на Христо Ботев, намиращи се в столицата на съседна Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари