Спипаха младежи в крадена кола зад блок "Москва"

0
Момчетата задигат "Форд" от паркинг в квартал "Родина"
Момчетата задигат "Форд" от паркинг в квартал "Родина" Снимка: БГНЕС / Архив

Полицаи от Второ РУ са установили група младежи след кражба на автомобил. 

На 3 ноември вечерта зад блокМосква“ в Русе патрулен екип на Второ РУ е установил издирван краден автомобил „Форд“ с група младежи в него.

В хода на изясняване на случая е било установено, че същия ден около 16 часа, трима младежи /14, 15 и 16 г./ докато се разхождали в жк „Родина“ в Русе са намерили ключове с дистанционно до лек автомобил "Форд Ка", който бил спрян на паркинг до комплекс "Данц". Едното от момчетата /14г./ изпробвало дистанционното устройство и установило, че е за колата, до която са го открили, а после прибрал ключовете. Обадили се на друг приятел /на 14 г./ и четиримата изчакали да се стъмни. Когато се свечерило младежът, който прибрал ключовете направил опит да отключи колата, но не успял. Той предоставил ключа на друго от момчетата, който успял да я отвори, след което върнал ключовете на 14-годишния, който подкарал автомобила.

Те взели в колата другите двама да се возят и се насочили към кв."Здравец Изток", където към тях се присъединили още двама 16-годишни, а след това още един младеж. Така групата се поразходила с колата известно време, докато не били засечени от патрулните полицаи в района на блок „Масква“.

На място е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на полицията. Изяснена е самоличността на младежите.

Случаят е документиран. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК, срещу 14-годишен русенец. Работата по случая продължава.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари