Кметът Пламен Стоилов отказа да отговори на зададените му въпроси!

3
Отново ли се подигравате с русенските данъкоплатци?!
Отново ли се подигравате с русенските данъкоплатци?! Снимка: БГНЕС

Мариян Димитров прави трето питане относно поредните ремонти на плочките и на водосъбирателните канализационни елементи на изключително скъпия централен площад „Свобода” в Русе.

Според работодателските организации 70% от обществените поръчки са нагласени, а според статистиката такива са 90% от тях. Кметът Пламен Стоилов прави безуспешни опити да ни убеди, че обществените поръчки в Русе са част от последните 10%.

В Окръжен съд – Русе вървят наказателни дела срещу шефове на фирми, които много обичат партия „ГЕРБ“. Доста скоро ще разберем на какво се дължи тази обич.

Близо 11 милиона европейски и общински пари струваше ремонтът на централния площад „Свобода” в Русе, при който преди 6 години бяха сменени старите, но здрави, плочки на площада.

При всяка рязка промяна на времето – сняг, студ или горещини, плочките от китайски гранит и мрамор се разлепят, някои от тях се напукват или счупват. Всяка година се правят най-малко по два ремонта на площада – пролетен и есенен. Не прави изключение и 2017 г., като всички ремонти вече са за сметка на русенските данъкоплатци.

На 22 юни 2017 г. и на 19 септември 2017 г. направих питания относно размерът на дължимата и на изплатената сума от Община Русе за извършените ремонти на площад „Свобода“ от началото на 2017 г. Не получих желания отговор, защото уж към него момент не били извършвани плащания за ремонта на площада и не била изчислена и осчетоводена дължимата сума за труд и материали при тези ремонти.

От един месец не се извършват ремонтни дейности на площад „Свобода“ и по този повод искам да задам отново следните въпроси:

1.  Какъв е размерът на дължимата и на изплатената сума от Община Русе за извършените ремонти на декоративните настилки на площад „Свобода“, от началото на 2017 г. до сега – за труд и вложени материали? 

2.  Какъв е размерът на дължимата и на изплатената сума от Община Русе за извършените подмени на водосъбирателните канализационни елементи на площад „Свобода“, от началото на 2017 г. до сега – за труд и вложени материали?

3.  Кога ще бъдат подменени счупените стъкла и отремонтирани не светещите вградени в настилката осветителни тела?  Каква е прогнозната сума за труд и необходими материали ?

ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Каква е причината вече 6 месеца да не можете да отговорите на поставените от мен въпроси? 

Площадът е изпочупен целия и му правите основен ремонт, липсва достатъчно капацитет на кметската администрация, за да събере цифрите от няколко фактури или отново се подигравате с русенските данъкоплатци и не желаете да дадете отчет, за това как харчите парите им?!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари