В Русе нямало недоволни пътници от липсата на късни курсове

2
Общината има намерение да купи нови транспортни средства в рамките на 2 години
Общината има намерение да купи нови транспортни средства в рамките на 2 години Снимка: В. Павлов

Посетени са редица фирми в Русе, за да се посочат часовете, за които е необходим градски транспорт и колко души ще го ползват, така са направени и разписанията на градските линии.

Това каза днес  заместник – кметът по комунални дейности Наталия Кръстева в отговор на въпрос на съветника от БСП Пламен Рашев защо няма късни автобуси, с които хората да се прибират от спортни и културни мероприятия, информира briagnews.bg.

Питането бе отправено на днешната сесия на Общинския съвет. Той посочи линиите с номера 2, 6 и 24, чиито първи и последни разписания са отменени.

Наталия Кръстева посочи още, че няма необслужени и недоволни пътници. Тя информира,  че „Оргахим“ АД е предоставил отговор, като не е посочен броя на служителите, които се придвижват по тези линии. След получаването на отговорите от „Спарки“ и други фирми, ще се предприемат съответни действия.

Община Русе има намерение в рамките на 2 години да придобие нови транспортни средства. 10 млн. лева са необходими за това, каза зам.-кметът пак в отговор на въпрос на Пламен Рашев. Проучват се варианти за партньор или закупуването им по друг начин. В тази връзка има обявена обществена поръчка за изработване на нова транспортна схема. В същото време транспортното дружество самостоятелно разглежда и вариант за придобиване на рециклирани превозни средства.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари