В Русе гъмжи от пияни шофьори

1
Започнати са четири бързи производста срещу пияни водачи
Започнати са четири бързи производста срещу пияни водачи

Бързи производства са започнати срещу водачи, установени от полицията да управляват МПС след като са употребили алкохол.

Срещу неправоспособен водач е започнато досъдебно производство за управление на МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друг автомобил.        

Полицейски екип от Първо РУ на 22 септември около 23:30 часа е спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат" с русенска регистрация  на ул. Св. Димитър Басарбовски в Русе. Служителите на реда са установили, че водач е Е.И. на 42 г. от Русе. Екип на Пътна полиция е изпробвал мъжа за употреба на алкохол, при което пробата е дала положителен резултат. Уредът е отчел, че  управлява с концентрация на алкохол в издишания въздух от 1.77 на хиляда. На 42-годишния мъж е съставен акт за установяване на административно нарушение, както и му е издаден талон за медицинско изследване. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай от сектор Пътна полиция, образувано е бързо производство по описа на ОД МВР-Русе за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.      

На същата дата екип на сектор Пътна полиция около 17:30 часа на ул. Филип Станиславов е установил лек автомобил "Рено Меган" с русенска регистрация, чийто водач също се е оказало, че кара след като е пил. Полицаите са отишли на въпросния адрес, след сигнал за възникнал пътен инцидент с материални щети. Проверката на управляващия автомобила К.К. на 39 г. е дала положителен резултат за алкохол, като уредът е отчел наличие на такъв в концентрация в издишания въздух от 2.23 на хиляда. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване. Случаят е предаден на разследващ полицай от сектор Пътна полиция, който е започнал срещу 39-годишния бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

В ранните часове на 22 септември пътните полицаи са имали още един случай с установен нарушител на пътя. Около 01:30 ч. на бул. Цар Освободител, в района на кръстовището с кръгово движение, в посока спирка "Оборище", дежурен екип е забелязал лек автомобил "Опел Корса" с русенска регистрация да се движи неадекватно по пътното платно, криволичейки между лентите. Полицаите подали светлинен сигнал и автомобилът бил спрян за проверка. Установили са, че зад волана е Г.Й. на 42 г. от Русе. В хода на полицейските действия при проверката станало ясно, че закрепените на предната и задна част на колата регистрационни табели са издадени за друго моторно превозно средство - лек автомобил "Рено Клио". Служителите поискали документите за правоспособност на водача, но той не могъл да представи свидетелство за управление на МПС. При последвала справка е уточнено, че той всъщност е неправоспособен водач. За констатираните нарушения на Г.Й. е съставен акт. Материалите по случая са предадени на разследващ полица и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1, пр.1 от НК.

На 24 септември около 00:30 ч. в гр. Русе на бул. Фердинанд, до №23, екип на сектор Пътна полиция е спрял за рутинна проверка лек автомобил "Фолксваген Голф" с търговишка регистрация. Изяснено е, че водач на превозното средство е русенецът П.А. на 39 г. и той лъха на алкохол. Пробата с техническо средство е потвърдила, че водачът е управлявал колата след като е пил. Уредът е отчел положителен резултат от 1.32 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. Нарушението е документирано от пътните полицаи, материалите по случая са предадени на дознател от Пътна полиция и срещу 39-годишния мъж е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари