Колко ще струва ремонтът на "новия" Градския стадион?

0
Кметът ни уверява, че Община Русе нямала да бъде ощетена
Кметът ни уверява, че Община Русе нямала да бъде ощетена

"С министър Красен Кралев и негови експерти уточнихме всички онези детайли с които са свързани проблемите на Градския стадион в Русе", коментира днес кмета Пламен Стоилов последното развитие на сагата с тревната настилка и вчерашната му визита в Министерството на спорта.

„Дейностите ги разписахме точно и по време. Ако не успеем да направим всичко до края на сезона, то за следващия ще разполагаме с едно перфектно игрище“, обясни Стоилов, предаде Арена Медиа.

„Ще възложим допълнително проектиране, което е свързано с увеличаване на капацитета на дренажната система и ще бъдат извършени частични ремонтни дейности, които ще преценим по кое време ще бъдат направени. Не искам да ги правим декември и февруари – март отборът ни да играе пак в Разград. Намалили сме ползването до веднъж седмично, защото безспорен факт е че в резултат на активната експлоатация, тревата не може да понесе 4-5 силни тренировки през седмицата плюс един мач“, каза той.

Според кмета, изпълнителят „Тарктур“ ООД вече е започнал да отстранява дефекти, които са свързани с неговите ремонти, както по осветлението, така и по тревата.

„След препроектирането ще се уточни допълнително какво ще струва това и как ще стане финансирането. Уверявам ви, че Община Русе няма да бъде ощетена“, заяви Пламен Стоилови. Той допълни, че за следващата година в бюджета ще бъде заложено изграждането на ВИП сектора, на мястото на служебния вход.

„През следващия сезон ще бъдат изградени още 4 козирки, които ще покриват около 5000 места. Уверявам ви, че министерството и Общината работим в пълен синхрон“, каза в заключение кметът на Русе.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари