Ще коригира ли "Тарктур" Градския стадион в Русе?

0
Не е ясно кой ще плаща ремонта
Не е ясно кой ще плаща ремонта

Не е ясно кой ще плаща ремонта на основно „ремонтирания“ Градски стадион в Русе.

Това става ясно от изявление на Министерството на младежта и спорта във връзка с публикациите в медиите за състоянието на терена на Градския стадион в Русе.

Министерството на младежта и спорта е Възложител на ремонт и модернизация на градския стадион в гр. Русе по Договор от 14.10.2016 г., а Изпълнител е „ТАРКТУР“ ЕООД. Ремонтът включва изграждане на осветление и терен на стадиона. Община Русе, представлявана от зам.-кмета инж. Димитър Наков, е подписала с Изпълнителя констативни протоколи на 25.03.2017 г. (за поливна инсталация, дренажна инсталация и положено тревно покритие) и на 31.03.2017 г. (за конструкция на пилоните и монтирани прожектори за осветление), т.е. Община Русе е приела работите от Изпълнителя, съгласно Договор № 23-00-113/14.10.2016 г.

Поддръжката на стадиона е ангажимент на собственика му, в случая Община Русе. По Договора между ММС и „ТАРКТУР“ ЕООД е вписан гаранционен срок от 7 години за изпълнението на терена на градския стадион в гр. Русе. При поява на дефекти, Изпълнителят ги отстранява за своя сметка, но от друга страна не може да носи отговорност за неправилна поддръжка на съоръжението.

В ММС са получени 3 писма от Община Русе (05.07.2017 г.; 18.07.2017 г. и 16.08.2017 г.) от Кмета на Община Русе – г-н Пламен Стоилов с оплаквания за състоянието на стадиона. ММС, в качеството си на Възложител, е изпратило две писма до „ТАРКТУР“ ЕООД  (21.08.2017 г. и 20.07.2017 г.), с които е указано да провери фактическото състояние и да изпълни условията на гаранцията, а експерти на ведомството са провели среща с представители на фирмата изпълнител“, пише в становището на министерството.

Вече се чака и становище на фирмата изпълнител за това дали ще коригира работата си по терена на Градския стадион.

Според управителя на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов, служителите му съвестно си изпълняват задълженията по грижата за терена. По думите му,  при поливане на места се образуват локви, а на други – не.

Това говори, че дренажът е изпълнен некачествено, категоричен е Богданов.

Той отхвърли като неверни твърденията на фирмата изпълнител, че „Дунав“ тренира всеки ден на Градския стадион.

Отборът идва два пъти седмично, така както е планирано да бъде“, уточни шефът на „Спортни имоти“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари