БСП, РБ и ВМРО вкарват нови общински съветници

0
В тази група се появява и още един нов съветник - Мария Желязкова Василева
В тази група се появява и още един нов съветник - Мария Желязкова Василева Снимка: Дарик

Нови общински съветници ще се появят в местния парламент в Русе. Очаква се те да положат клетва още на предстоящото му заседание през следващата седмица, като причините за това са две.

Едната е свързана с вота за представители в 43-то Народно събрание. Очаква се окончателният му състав да бъде оповестен от Централната избирателна комисия до края на тази седмица. С това "де юре" съответните избраници стават депутати и ако дотогава са били общински съветници, местата им се овакантяват.

Сред тези избраници е ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев" проф. Христо Белоев, който към момента не е заявил желание да се оттегли. При влизането му в парламента се овакантява мястото в общинския съвет, което той заема към момента. Там следва да го замести Орлин Георгиев Симеонов. При сходни обстоятелства, избраният за депутат от листата на "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов, трябва да бъде заместен в групата "Реформаторски блок и ВМРО" в местния парламент от областния координатор на "войводите" Галин Тодоров Григоров.

В тази група се появява и още един нов съветник - Мария Желязкова Василева, която всъщност вече има опит в общинския съвет от предходни мандати. Тя ще заеме мястото на заместник областния управител Станимир Станчев.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари