Вижда му се краят!

0
„Дунав” посреща „Локо” Пд на 28 април в Русе
„Дунав” посреща „Локо” Пд на 28 април в Русе Снимка: Росен Моллов / 24 часа

Последни довършителни дейности, в изпълнение на направените предписания, текат по Градския стадион в Русе.

На 24 април се очаква и последната комисия да приеме ремонтираното съоръжение и „Дунав” най-после се завърне на Градския стадион в Русе на 28 април, като посрещне във втория си домакински мач от първата шестица отбора на „Локомотив” Пд, пише 24 часа.

В момента върви настройката на осветлението, като всеки прожектор трябва да покрие определена част от терена. Затварят се пробивите в оградите на стадиона, направени заради дейностите по ремонта. Община Русе изгражда огради и около четирите стълба на осветлението. Направените от комисията от БФС предписания трябва да бъдат изпълнени от Община Русе до 21 април и едва след това, след като бъде прието тяхното изпълнение, заедно с протоколи от Пожарна, полиция и т.н., които трябва да бъдат представени в БФС, се очаква той да издаде необходимия лиценз на многострадалното съоръжение, което най-сетне ще даде възможност на „Дунав” да домакинства у дома.

Няма никакви пречки мачът на „Дунав“ с „Локомотив“ Пловдив да се състои в Русе", заяви пред журналистите и кметът Пламен Стоилов. В района на изходите на стадиона е осигурено и осветление. Предвиждат и се и допълнителни аварийни изходи.

Към този момент капацитетът на Градския стадион е над 13 000. След приключване на всички предвидени и от Община Русе реконструкции обаче той ще спадне на 12 000“, обясни шефът на ОП „Спортни имоти” Веселин Богданов. Очаква се през следващите няколко години Община Русе да инвестира между 300 000 и 400 000 лв. годишно за модернизацията на Градския стадион, като още преди началото на новия шампионат през есента т.г. трябва да има монтирани още 2 козирки, ВИП сектор и др.

Ремонтът на Граския стадион в Русе започна в средата на октомври. През целия сезон досега „Дунав” „домакинстваше” на „Лудогорец Арена” в Разград. Очаква се поне 10 000 зрители да посещават мачовете на отбора в Русе.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари