Луксозни коли возят безплатно абитуриенти в Русе

0
Русенски шофьори за пръв път се включват в благородна инициатива
Русенски шофьори за пръв път се включват в благородна инициатива

Русенски шофьори за пръв път се включват в благородна инициатива, за да помогнат на абитуриенти в затруднено положение.

Тя е национална, а идеята е луксозни или спортни коли да возят безплатно абитуриенти в празничния им ден.

В социалната мрежа от днес е създадена група за организация и в нея шофьори от различни градове публикуват снимки на колите си. Те уточняват от кой град могат да се включат в каузата и оставят телефон за връзка. Само за един ден към групата се присъединиха над 800 човека от цялата страна, пише briagnews.bg.

Инициативата стартира миналата година по идея на феновете на "Мерцедес". Тази година обаче тя се разраства, като се включват още градове и още марки коли като "Ауди", БМВ, "Хонда", различни джипове и други автомобили. Русе се включва за първи път в каузата тази година и няколко русенци дори вече са предложили онлайн колите си.

Групата в социалната мрежа е кръстена "Да Помогнем Поне За Ден" и цели да събере хора, които искат да возят безплатно абитуриенти в затруднено положение, е обяснено в описанието й. Администраторът приканва всички да споделят групата, за да може тя да стигне до повече хора. Дори има идея освен с превоз, да се помогне и със стари абитуриентски рокли и костюми. Някои предлагат и по-скромни коли, като подчертават, че разходите са за тяхна сметка и се включват с удоволствие, ако някой хареса автомобилът им. Има шофьори, който дори уточняват, че освен колата и горивото, могат да осигурят и балони за украса. Вече има и предложение за превоз с мотор, ако има някой по-екстремен абитуриент.

Организаторите на инициативата разказаха, че искат да привлекат вниманието на родителите на тези завършващи и да се свържат с тях. Също така ще разпратят имейли до училищата, за да могат и директорите да им съдействат.

"Има доста коли, които биха извадили наяве усмивките на много момчета и момичета, които по един или друг начин не са стигнали до възможността да имат кола за бала си (в което няма нищо срамно)", отбелязва авторът на идеята, който остава анонимен.

"И не е важно с какъв модел ще е. Важно е да го направим от сърце и да бъде за наша сметка", допълва той.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари