Цветан Цветанов пристигна в Русе

0
Зам.-председателят на ГЕРБ се срещна с кмета и Пламен Нунев
Зам.-председателят на ГЕРБ се срещна с кмета и Пламен Нунев

Русе е един от малкото градове със стартирала на 100 процента реализация на инвестиционната програма „Региони в растеж“, коментира кметът Стоилов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов днес пристигна в Русе, придружаван от народния представител и областен координатор на партията Пламен Нунев. Двамата отидоха в Общината и  срещнаха днес с кмета Пламен Стоилов. На разговорите бяха обсъдени различните инфраструктурни, социални и др. проекти на територията на общината. В разговора участваха зам.-кметът по европейско развитие Страхил Карапчански и зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров.

Кметът Пламен Стоилов изтъкна, че Русе е един от малкото градове със стартирала на 100 процента реализация на инвестиционната програма „Региони в растеж“. Европейските средства, които ще се инвестират в икономиката и инфраструктурата на града са на стойност над 56 млн. лева. Основните мащабни проекти, по които Община Русе работи, са реконструкцията и рехабилитацията на четири улици, които свързват центъра с кея на града, който също предстои да бъде благоустроен.

Вторият етап на проекта за интегрирана система на градски транспорт предвижда изграждане на пешеходна връзка–надлез между кварталите „Родина 3“ и „Чародейка“, реконструкция и рехабилитация на участъци от бул. „Придунавски“ и  ул. „Шипка“, изграждане на пешеходни зони и надграждане на интелигентната транспортна система.

С европейско финансиране се предвижда и рехабилитация на кейовите страни и подобряване на навигационните условия на три корабни места. Към момента се изпълнява и реконструкцията на пет общински учебни заведения и дворните им пространства и стартира ремонта на 1/3 от улиците и тротоарите в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари