Падат заплатите в Русе

2
Русенци получават с 196 лева по-малко от средната заплата за страната
Русенци получават с 196 лева по-малко от средната заплата за страната Снимка: Dunavmost

Заплатите в частния сектор в Русенска област са по-ниски от тези давани в обществената администрация.

В обществения сектор средната работна заплата за периода януари - март 2018 г. е 956 лв., а в частния сектор - 862 лева.  

Това показват статистическите данни за първото тримесечие на 2018 година. В сравнение с предходното тримесечие заплатите намаляват и в двете сфери- в обществения сектор средно с 56 лв., а в частния с 13 лв.   

Най-високо средномесечно трудово възнаграждение през първото тримесечие на 2018 г. са получили наетите лица в икономическите дейности „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” - 1 417 лв. и „Добивна промишленост” - 1 196 лв.. И през това тримесечие най-ниско платени са били наетите лица в икономическата дейност „Хотелиерство и ресторантьорство” - 524 лв., след тях се нареждат наетите в икономически дейности „Строителство” и  „Други дейности”.

По размер на средната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2018 год. Русенска област заема десето място сред 28-те области на страната. С най-висока средна месечна заплата е е област София (столица) – 1456 лв, а с най-ниска е област Видин – 710 лв. За наблюдавания период средната месечна работна заплата за страната е 1 077 лв. – със 196 лв. или 22.2%  по-висока от тази за област Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари