Ученик отива на съд заради побой

0
Побойникът счупил челюстта на свой връстник
Побойникът счупил челюстта на свой връстник

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 17-годишен  ученик за причиняване на телесна повреда на връстник, съобщават от ведомството.

Обвинението е за това, че на 18.09.2017 г. в гр. Русе, като непълнолетен, но след като могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, по хулигански подбуди причинил на непълнолетен  средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долна челюст, наложило оперативно лечение, което затруднява дъвченето и говоренето за срок повече от тридесет дни. 

На 18.09.2017 г. около 10.00 часа пострадалият, приятелката му и още един ученик били седнали на тротоара встрани от магазин в гр. Русе.  По същото време обвиняемият и негов приятел вървели по улицата. Когато минали покрай тримата ученици, обвиняемият задържал продължително погледа си върху момичето.

Тя се подразнила и го попитала: “защо гледаш, нещо интересно ли видя“. Обвиняемият се върнал, като открито демонстрирал агресия, вследствие на което между двамата възникнало пререкание. Пострадалият станал прав с намерение да защити приятелката си, но обвиняемият му нанесъл удари с юмруци с двете ръце в областта на лицето и тялото. След намесата на преминаващ гражданин, обвиняемият  преустановил агресивното си поведение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари