Най-чести нарушения на строителните обекти в Русе

0
Заради неспазване на мерките за безопасност наскоро е бил спрян строеж на жилищна сграда / Снимката е илюстративна
Заради неспазване на мерките за безопасност наскоро е бил спрян строеж на жилищна сграда / Снимката е илюстративна Снимка: Dunavmost

Необезопасени стълбища, скелета и електрически табла са най-честите нарушения, които констатират инспекторите от Инспекцията по труда в Русе при постоянните си проверки на строителни обекти в региона.

Това коментира главният експерт в Инспекцията по труда в Русе Георги Георгиев. 

Той обясни, че заради неспазване на мерките за безопасност наскоро е бил спрян строеж на жилищна сграда в региона. Съставен е и акт. Минималният размер на санкцията за подобни нарушения е 1500 лева. 

Георгиев посочи, че от началото на месеца са регистрирани два инцидента на строителни обекти. При първия заварчик пада от пет-шест метра височина при строеж на хале за земеделска продукция. Оказва се, че работникът не е използвал обезопасителен колан. Откаран е в болницата с два счупени крака. 

Регистриран е и случай на смърт на работник на строеж по време на една от паузите за почивка. От болницата са съобщили, че причината е остра сърдечна недостатъчност, като се изяснява дали инцидентът да бъде заведен като трудова злополука. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари