33 000 нарушители засече камерата на булевард "България"

1
Стационарната камера беше поставена до "Лукойл" на 5 декември 2017 г.
Стационарната камера беше поставена до "Лукойл" на 5 декември 2017 г.

Общо 32 962 нарушения на скоростта са регистрирани за четири месеца от стационарната камера на международния булевард "България" в Русе, който преминава през града и отвежда до ГКПП "Дунав мост".

Това съобщи началникът на "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов на пресконференция за предприетите действия по осигуряването на обществения ред, пожарната безопасност и сигурността по пътищата в областта по време на Великденските празници, предава БТА.

Той обясни, че камерата на булеварда е засякла нарушители да се движат с над 100 км/час, като ограничението в участъка, в посока към граничния пункт, е 50 км/час.
Манов обясни, че заради Великденските празници ще има засилено полицейско присъствие на пътя. Той посочи, че през първите три месеца на годината по пътищата в Русенско са установени 8375 нарушения, като за същия период през миналата година те са били 3477. Регистрирани са и 238 катастрофи. От тях тежките са 53, като четирима души са загинали - при произшествия по опасния път Русе-Бяла, а 69 са пострадали. 

Главен инспектор Веселин Марков от противопожарната служба в Русе информира, че преди Великденските празници са извършени проверки в 56 църкви в региона относно пожарната безопасност. Установени са 14 несъответствия, сред които неработещи евакуационни осветления и пожарогасители с изтекъл срок. Дадени са предписания нередностите да бъдат отстранени. 

Началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе гл. инспектор Николай Кожухаров призова гражданите да бъдат бдителни при посещенията си в храмовете - при събирането на много хора се активизират джебчиите, и да не държат ценни вещи и пари в домовете си, ако ги напускат за повече дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари