Баба Пенка остава в ареста

1
88-годишната жена беше обвинена за убийството на 68-годишния й зет
88-годишната жена беше обвинена за убийството на 68-годишния й зет Снимка: БГНЕС

88-годишната Пенка С., която уби с бухалка зет си Атанас Атанасов, остава в ареста, съобщава TVN.

Това реши състав на Окръжния съд в Русе, удовлетворявайки искането на прокуратурата за налагане на възрастната жена на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Не я ясно до каква степен са били обтегнати отношенията в домакинството, но по думите на баба Пенка, Атанас „си го заслужавал“.

88-годишната жена беше обвинена за убийството на 68-годишния й зет. Мъжът бе открит мъртъв в късния следобед на последния ден на м. февруари. Изпратеният на място полицейски екип открил в една от стаите трупа на 68-годишния охранител Атанас А. По главата му имало следи от удари.

Първоначално като извършители били заподозрени 50-годишната съпруга на жертвата и 18-годишният му внук. Проведените оперативно-следствени действия по-късно обаче ги насочили към 68-годишната тъща на жертвата.

На баба Пенка е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1 от НК за умишлено причиняване на смърт по особено мъчителен начин. За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари