Съдят мъж и жена за кражба в магазин в Русе

0
Дочка е осъждана и с Кольо живеели на семейни начала
Дочка е осъждана и с Кольо живеели на семейни начала Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж и жена за кражба на портмоне на възрастна жена в магазин.

Обвинението срещу Дочка М./в условията на опасен рецидив/ и Кольо М. е за това, че на 03.08.2017 г. в гр.Русе, след предварителен сговор в немаловажен случаи,  отнели чужди движими вещи – дамско портмоне, 3 бр. химикалки и пари – 480 лева, всичко на обща стойност 489 лева, от владението на възрастна жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят. Престъпление по чл. 196, вр. чл. 195, вр. чл. 194 от НК.

Дочка М. е осъждана и с Кольо М. живеели на семейни начала. Тъй като нямали пари,  предпочели  да си ги набавят като извършват кражби. Решили да обикалят вериги магазини и оглеждайки невнимателни клиенти да извършат кражба на портфейли и вещи, които впоследствие да продадат. Предварително си разпределили ролите, докато Дочка М. извършвала кражбата, Кольо М. трябвало да я пази и да наблюдава останалите клиенти  и охраната, като я  предупреди своевременно, ако някой забележи действията й.

С влизането си в магазин на търговска верига, веднага забелязали пострадалата пенсионерка, която съсредоточено оглеждала стоки. Установили, че когато жената се навеждала, за да избира стоки от хладилна витрина, дамската й чанта се отваря. Използвайки това Дочка М. се доближила до пострадалата и с лявата си ръка успяла да  бръкне в полуотворената чанта и да  вземе портмонето й, като през това време Кольо М. наблюдавал останалите клиенти. След кражбата  двамата обвиняеми бързо излезли от  магазина и отдалечавайки се от него се спрели, за да  проверят съдържанието на портмонето. Взели парите, а портмонето изхвърлили в контейнери за смет.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари